En iyi Tarafı Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

Bununla birlikte yangın merdivenlerinin bir yerının engelsiz olması ve dumandan sarsılma ihtimalini kaldırılmış etmesi sebebiyle binalarda tanıdık yangınlarda can zayiatının olma ihtimali ciddi oranda düşmektedir.

Her bugün muaf bırakılmalı ve engellenmemelidir. Yangın Çıkış Kapısının önünde yahut arkasında herhangi bir eşya, möble veya farklı bir handikap bulunmamalıdır. Antrparantez Yangın Çıkış Bapsı asla kapatılmamalı yahut kilitlenmemelidir.

Z tipi yangın merdivenlerinin evetğu binalarda çatı boyunun 21,5 metreyi geçmesi halinde yangın merdiveni yapısının etrafının düşmemesi yürekin ve yangın merdiveninin dayanıklı olup travmaya sebep vermemesi ciğerin kapatılmalıdır.

Emektar konstrüksiyonlarda bina dünyalarına çelik veya yanmayan malzemelerden meydana getirilen yangın merdivenleri, yeni gestaltlarda (okul, kırmızıışbilgiş merkezi yahut benzeri binalarda) ise binaya yandaki şekilde bayındırlık edilen beton merdivenleri şeklinde de bulunabilmektedir.

Kapılarda kullanılan yaylı menteşeler yangın kapılarının devamlı kapalı kalmasını katkısızlar.

Bu özel kapıların kilit sistemleri, yangın direncini etkilemeyecek fakat eminği sağlamlayacak şekilde oluşturulmalıdır.

Etiket ve sertifikalar: Yangın bapsı seçerken, kapının yarar standartlara ve yönetmeliklere muvafık olup olmadığını yakalamak bağırsakin kimlik ve sertifikalar muayene edilmelidir.

Hangi binalarda yangın merdiveni bulundurulması ile ilişkin zorunluluk mimarinın özelliklerine nazaran belirlenmektedir. Bunlar ortada yapı yüksekliği, bir kattaki kullanıcı sayısı, örgünın tasarruf derslikı kabil faktörler yanık olmaktadır.

Binalarda bulunan yangın bapları ve asıl kapıların cepheı gün yangına yangın kapısı dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, göz kapısı olabileceği gibi, bir odanın yürekindeki farklı bir göz kapısı da olur.

Yönetmelik, yangın merdivenlerinin minimal boyutları, yük taşıma kapasiteleri ve muktezi yangına dayanıklılık dereceleri dahil tamamlanmak üzere yangın merdivenlerinin çeşitli taraflarını umumi olarak kapsar. Yangın merdivenlerinin yerleşimini ve erişilebilirliğini belirtir ve binanın bütün katlarından ve alanlarından kolayca erişilebilir olmalarını esenlar.

Yangın bapsı, isminden de anlaşılacağı üzere yangın ve benzeri acil durumlarda insanoğluın en hızlı ve sağlamlıklı bir şekilde boşaltma edilmesini sağlayıcı kapı sistemleridir.

Gır konusu hayat kayıplarının evetşanabileceği yangın felaketleri olduğunda yangın merdiveni imalatının önemi ortaya çıkmaktadır.

Z tipi yangın merdivenlerinin çizimi kuruluşlırken yangın merdiveninin bulunduğu duvarda 3 metre boyutunda bir duvar mesafesi veya yangına karşı korumasız bir kapı bulunmaması gerekmektedir.

Kanatlar zarfında uygun yerlerde aksesuar ve hidrolik kapatıcı montajı midein koltuk plakaları mevcuttur.

Report this wiki page